keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Valkosuklaa-nougatpullat



Kerrankin potkaisi arpaonni ja voitin Taikakaulimen arvonnasta pienen paketin, joka sisälsi mm. Blå Bandin valkosuklaa-nougatmousseaineksia (hankala sana muuten). Koska pitemmän aikaa oli tehnyt mieli jo dallaspullia, jotka teen yleensä samaisen puljun vaniljakastikeaineksista, niin päätin tällä kertaa kokeilla vastaavanlaista täytettä nyt näistä mousseaineksista. Harmikseni moussen sisältämät nougatsattumat sulivat uunissa (ei ehkä kovin yllättävää), joten lopputulos ei lopulta eronnut maultaan kovin paljoa tekemistäni dallas-pullista. Kaikesta huolimatta olivat oikein maukkaita ja ehkä sitten kuitenkin jotenkin erilaisia.


VALKOSUKLAA-NOUGATPULLAT (n. 36 kpl)

Taikina
1 annos pullataikinaa

Täyte
75 g pehmeää voita
1 kananmuna
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rasia (2 pussia) valkosuklaa-nougatmoussea (Blå Band)

Voiteluun
1 kananmuna
raesokeria

Paistaminen 225 astetta, 12-15 minuuttia

Valmista ja kohota taikina linkin ohjeen mukaan.

Valmista täyte pullien kohottamisen aikana sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.

Kaada kohotettu taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetken. Jaa taikina kahtia ja kauli niistä kaksi suorakaiteen muotoista levyä.

Levitä puolet täytteestä yhden taikinalevyn päälle (jos täyte tuntuu jähmeältä, voit lämmittää sitä hetken mikrossa). Rullaa levy, leikkaa se puoliksi ja sitten aina uudestaan puoliksi, että saat 16 palaa. Asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Voit käsin muotoilla pullia tarvittaessa hieman kauniimmiksi. Kohota pullia noin puoli tuntia.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia noin 12 -15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasossa.

 

2 kommenttia: