keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Viimeinkin Pullan paikka on nimensä veroinen



Kanelipullan, tai korvapuustin, leipomiseen on yhtä monta oikeaa tapaa kuin on leipojaakin, mutta tässä on oma versioni. Ulkonäkökin on hieman perinteisestä korvapuustista poikkeava, koska hermot on mennyt muutamaan kertaan, koska pullat ovat aina johonkin suuntaan kallellaan. Tällä tavalla ne ainakin useimmiten näyttävät kelvollisilta...:) (Huom! Taikinan voi aivan hyvin tehdä ilman kananmunaa, jotta allergikotkin voivat nauttia pullista.)


KORVAPUUSTIT (n. 32 kpl)

Pullataikina
5 dl maitoa
2 pussia kuivahiivaa
150 g voita
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
(1 kananmuna)
n. 14 dl vehnäjauhoja

Täyte
50 g voita
sokeria
kanelia

Voiteluun
1 muna/ maitoa
raesokeria

Paistaminen: 225 astetta, 12-15 minuuttia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sulata voi. Lisää voi maidon joukkoon. Liuota kuivahiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.

Lisää jauhot vähitellen ja sekoita käsin kimmoisaksi taikinaksi. Varo lisäämästä liikaa jauhoja!

Kohota taikinaa noin puoli tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetken ajan. Jaa taikina kahtia ja kauli niistä kaksi suorakaiteen muotoista levyä.

Levitä levyjen päälle hieman sulatettua rasvaa. Ripottele päälle sokeria ja kanelia niin, että pinta peittyy kunnolla. Rullaa levy, leikka se ensin puoliksi, ja sitten aina uudestaan puoliksi, kunnes saat n. 16 palaa.

Nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperille ja kohota vielä noin puoli tuntia.

Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti