maanantai 24. lokakuuta 2011

Italialaishenkinen alkupalaleipä


Viime aikoina on tuottanut suuria motivaatio-ongelmia siirtää kuvia kameralta koneelle. Joskus se vain tuntuu vaikealta. Lisäksi olen lähes kaiken ylimääräisen vapaa-ajan käyttänyt kutomiseen, joten kirjoittaminen ei ole jaksanut innostaa. Keittiössä on tosin tullu hääräiltyä, mutta kuvia on tullut otettua lähinnä leivonnaisista, koska mitään erityisen inspiroivaa en ole kokannut tai sitten en ole ottanut aineksia ylös.

Pari viikkoa sitten vietettiin 25-vuotissyntymäpäiviäni, ja perinteeksi onkin muodostunut, että kokkailen silloin kolmen ruokalajin aterian koko perheelle. Tällä kerralla yritin olla hieman italialaishenkinen, ja löysinkin alkupalaksi Siskot kokkaa -blogista aivan ihanan punasipulibruschettan ohjeen. Punasipulihilloke oli kyllä erinomaisen hyvää! Myös hillokkeen, rucolan ja pecorinon liitto oli oikein toimiva. 

Pääruoaksi tein hieman "hienompaa" lasagnea ja jälkiruoaksi suklaa-portviinikakkua, mutta valitettavasti nämä jäivät kaikessa hässäkässä dokumentoimatta. Saatte siis tyytyä ainoastaan tähän alkupalareseptiin, jonka siis olen kaapannut täältä. Ai niin, olihan tämän kaverina vielä se perinteisempikin bruschetta, mutta en nyt ohjetta ajatellut laittaa, kun niitä on netti ja reseptikirjat pullollaan, eikä tosiaan tarvitse muuta kuin leipää, öljyä, valkosipulia, tomaattia, basilikaa, suolaa ja pippuria.




PUNASIPULIBRUSCHETTA (4:lle)

4 siivua patonkia tai muuta vaalea leipää
oliiviöljyä
rucolaa (tai muita salaatinlehtiä)
suolaa
pippuria
pecorino-juustoa
punasipulihilloketta


Punasipulihilloke (noin 4 annosta)
3 rkl oliiviöljyä
3 silputtua punasipulia
2 laakerinlehtä
1 tuoreen rosmariininoksan lehdet
2 rkl punaviinietikkaa
50g fariinisokeria

Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Lisää silputtu sipuli, laakerinlehdet sekä rosmariinin lehdet. Ruskista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää punaviinietikka ja sekoita hyvin. Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. (Voit ottaa kannen pois viimeiseksi 10 minuutiksi, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois.)

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Siivuta leivät ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Laita leivät uunipellille ja paista uunin ylätasolla, kunnes leivät saavat hieman väriä.

Pese salaatinlehdet ja sekoita joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Levitä jokaiselle leipäsiivulle hilloketta, salaattia ja viipaloitua pecorinoa. Pirskottele vielä päälle oliiviöljyä ja suolaa sekä pippuria. Nauti! 

Huom! Punasipulihilloke maistuu hyvältä sekä lämpinä että huoneenlämpöisenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti