torstai 7. kesäkuuta 2012

Raparperi-valkosuklaamuffinssit



Ja taas raparperia... Olin jo kuvitellut, että raparperikausi on loppunut omalta osaltani, mutta enhän nyt mitenkään voinut kieltäytyä, kun naapuri ystävällisesti tarjosi meille raparperia. Ankaran pohdinnan jälkeen ja työkaverin suosituksesta päädyin tekemään raparperi-valkosuklaamuffinsseja, joihin hieman muokkasin reseptiä Pirkan sivujen perusteella. Näistä tuli oikein mehukkaita, vaikka aina epäilenkin sellaisia muffinssireseptejä, joissa kananmunat ja sokeri vaahdotetaan keskenään.

No, eihän se kaikki raparperi tietysti vielä näihinkään uponnut ja osan toin työkaverillenikin, mutta ehkä en enää kuitenkaan viitsi tänne bloggailla raparperista, vaikka jokin tämäntyyppinen herkku raparperista vielä houkuttelisikin. Ehkä huomenna kun EM-kisat alkavat..?


RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT (n. 18 kpl)

Muffinssitaikina
5 dl raparperia (saa ja kannattaa laittaa enemmänkin)
100 g valkosuklaata rouhittuna
100 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
0,75 dl maustamatonta jogurttia

Päälle
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
rouhittua valkosuklaata

Paistaminen: 200 astetta, 15-20 minuuttia

Kuori ja paloittele raparperi. Rouhi valkosuklaa. Sekoita keskenään.

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi varovasti taikinan joukkoon. Sekoita joukkoon myös maito, jogurtti sekä raparperit ja suklaa. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin.

Nostele taikinaa tukeviin muffinssivuokiin tai muffinssipellin koloihin. Täytä enintään vain 3/4 vuoasta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Nostele kermavaahtoa jäähtyneiden muffinssien päälle. Rouhi päälle valkosuklaata.

Voit pakastaa muffinssit ilman kermavaahtoa ja lisätä sen sitten myöhemmin.

 


3 kommenttia:

  1. Ihanaa kun nyt blogeissa näkyy niin paljon raparperireseptejä, omat kasvavat silmissä takapihalla ja odotan vain hetkeä kun raaskin käydä napsaisemassa ensimmäiset käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Etkö ole vielä käyttänyt raparperejasi? Miten olet malttanut odottaa? Hyvä kuitenkin ettei liiallinen raparperiresepteillä pommitus ilmeisesti kyllästytä sillä puolella ruutua:)

      Poista