perjantai 29. huhtikuuta 2011

Focacciaa


Kun kaapissa oli avattu oliivipurkki, niin pitihän ne saada johonkin käytettyä. Muuntelin tätä reseptiä hieman Ruokatorstain reseptistä, koska mm. tatsoita ei nyt yllättäen sattunut olemaan kaapissa. Hauskaa näissä leivissä on myös se, että ne tehdään muffinssipellille. Toki taikinasta voi tehdä myös yhden ison leivän. Suosittelen nauttimaan nämä herkulliset leipäset (tai Ruokatorstain mukaan focacciat) mahdollisimman tuoreina suuren voinokareen kanssa. Herkkua!


YRTTI-OLIIVIFOCACCIAT

7,5 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
3 dl lämmintä vettä
3 rkl oliiviöljyä
8 kivetöntä oliivia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1,5 rkl basilikaa tms. yrttiä

Pinnalle
oliiviöljyä
karkeaa suolaa

Paistaminen: 225 astetta, 10-15 minuuttia


Sekoita kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Tee keskelle kuoppa, ja lisää siihen lämmin vesi, oliiviöljy, viipaloidut oliivit, valkosipuli ja yrtit. Leivo taikina tangoksi ja jaa se 12 osaan. Nosta palat öljyttyyn muffinssivuokaan. Anna kohota.

Paina kastellulla sormella leipien pintaan kuoppia. Levitä pinnalle kevyesti oliiviöljyä ja ripota suolarakeita.

Paista 225-asteisen uunin alaosassa 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ja sopisivat hyvin jollekin wappubrunssille.

    VastaaPoista
  2. Katosivat kyllä aika nopeasti parempiin suihin!:)

    VastaaPoista