maanantai 19. joulukuuta 2011

Jouluiset luumu-rahkapullat


Äkkiä vielä jouluisia päivityksiä pihalle nyt, kun kerta vielä ehtii. Näihin kivoihin rahkapulliin törmäsin Glorian ruoka&viini -lehden numerossa 8/2011. Nämä toivat mukavaa vaihtelua perinteisille pullille ja miksei myös joulutortuille. Pullataikinan tein omalla ohjeellani ja teinpä vielä lehden ehdottaman 3 dl:n taikinaan sijaan puolen litran taikinan. Sama määrä täytettä riitti kuitenkin oikein hyvin, kun nämä pullat tuppaavat olemaan hieman tuhteja tapauksia.

Jouluksi olisikin tarkoitus tehdä monenlaista ruokaa ja leivonnaista. Yritämme tänä vuonna hieman välttää joitakin kaikista perinteisemmistä jouluruoista, ja sen sijaan tarkoitus olisi tehdä mahdollisesti mm. tarte tatin tomaateista, savulohipiirakka, inkiväärijuustokakku sekä uunibataatteja tai -perunoita eri täytteillä. Äiti vielä lupaili tehdä suolaisia tuulihattuja. Katsotaan sitten joulun jälkeen, mitä kaikkea jaksan kuvailla blogiin asti, kun näin vuoden pimeimpänä aikana kuvausinspiraatio on kaikkea muuta kuin korkealla.


LUUMU-RAHKAPULLAT (noin 24-30 pullaa)


Täyte
400 g vaniljalla maustettua rahkaa (Valio)
0,5 appelsiinin raastettu kuori
300 g paistonkestävää luumuhilloa (torttuhillo)

Paistaminen: 225 astetta, 10-15 minuuttia

Tee pullataikina linkin ohjeen mukaan ja kohota taikinaa noin puoli tuntia, kunnes se on kaksinkertainen. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina sopivankokoisiin paloihin (noin 24-30 palaa) ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohota peitettynä noin puoli tuntia.

Valmista täyte sekoittamalla vaniljarahka ja appelsiinikuori sekaisin. Pese appelsiini huolellisesti ennen kuoren raastamista!

Paina kohonneisiin pulliin juomalasin pohjalla syvät kuopat. Voitele kananmunalla. Annostele kuoppiin pohjalle noin ruokalusikallinen rahkaseosta ja päälle noin teelusikka luumumarmeladia.

Paista pullia uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia 225 asteessa, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti