Ärsyttääkö ketään muuta se, että ruokia, joissa on esimerkiksi parmesaania, fetaa tai Provencen yrttisekoitusta kutsutaan monissa resepteissä ja lounaspaikoissa italialaiseksi, kreikkalaiseksi tai ranskalaiseksi siksi sun täksi. Mielestäni huvittavin on ollut meksikolainen uunimakkara, joka on siis uunimakkaraa salsan kanssa tarjoiltuna. Mahtavatkohan edes sielläpäin tietää uunimakkarasta mitään? Tämä siis pienenä johdantona tämän postauksen salaatille, jolle en keksinyt oikein mitään nimeä, joten luovuudenpuutoksessa ja periaatteideni vastaisesti laitoin otsikkoon sen i:llä alkavan sanan. Jokainen saa sitten itse päättää, minkälainen salaatti on kyseessä.;)Salaatista löytyy kuva myös täältä.
ERÄÄNLAINEN LISUKESALAATTI(3-4:lle)
2 erilaista vihreää salaattia (puoli punttia molempia)
1 pieni punasipuli
puolikas cantaloupe-meloni
aurinkokuivattuja tomaatteja (10-20 kpl)
reilu kourallinen paahdettuja auringonkukansiemeniä
parmesaanilastuja
Revi salaatti sopivankokoisiksi paloiksi. Pilko sipuli, meloni sekä puolita tomaatit ja sekoita salaatin kanssa. Paahda auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä) pannulla hetken aikaa. Ripottele siemenet salaatin pinnalle ja vuole päälle parmesaanilastuja. Tarjoa salaatin kanssa oliiviöljyä ja balsamicoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti