sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Helppoa sunnuntairuokaa

Monimutkainen ruoanlaitto ei ole nyt viikonlopun aikana inspiroinut väsymyksen takia, ja lähinnä onkin tullu vierailtua äidin lihapadoilla. Täytyy toivoa, että alkavalla viikolla tulee taas ideoita ja voimia ruoanlaittoon.

Sunnuntain kunniaksi sain kuitenkin aikaiseksi tehtyä uunibataatteja savulohikastikkeella -helppoa, maukasta ja vaivatonta. Ilmeisesti muutkin olivat päättäneet syödä bataattia, sillä kaupassa oli vain kaksi surkeankokoista bataattia jäljellä, mutta onneksi maussa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa. Tämän reseptin kastiketta on myös helppo varioida omien makumieltymysten mukaan. Mielestäni kuitenkin makean bataatin ja suolaisen kalan yhdistelmä on lyömätön. Toivottavasti maistuu myös muillekin!

(Huom. Kuva on vähän huonolaatuinen, kun parempi kamera on muutamia päiviä vielä ulkomaanmatkalla.)


UUNIBATAATIT SAVULOHIKASTIKKEELLA

Bataatit
Varaa ruokalijaa kohden yksi pieni tai puolikas keskikokoinen bataatti. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa puoliksi pituussuunnassa. Laita pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä haarukalla ennen uunista pois ottamista.

Savulohikastike (2 nälkäiselle tai 3 vähemmän nälkäiselle)
2 dl kermaviiliä
1 punasipuli (pienehkö)
250 g savulohta
sitruunan mehua oman maun mukaan
pippuria
(suolaa)
ruohosipulia (tai tilliä)

Pilko punasipuli ja ruohosipuli hienoksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa bataattien kypsymisen ajan. Tarkista maku vielä ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti