lauantai 16. huhtikuuta 2011

Mustikkahyvää



Tässä pikainen päivitys näin viikonlopun alkuun. Jonossa on vaikka kuinka paljon kuvia ja juttuja, jotka pitäisi tänne laittaa, mutta en ole vain ehtinyt. Aloitanpa siis tästä nopeimmasta.

Yksi ilta halusin tehdä jotain pientä ja helppoa jälkiruokaa, ja halusin ehdottomasti käyttää vähällä käytöllä olleita paistovuokia, jotka sain joululahjaksi. Pakastimessa sattui myös olemaan vielä pari desiä viime kesän mustikoita, joten päädyin mustikkapiirasiin, joita myös mustikkakukoksi voidaan mahdollisesti kutsua. Näistä tuli juuri sopivankokoisia pieneen makeannälkään.


MUSTIKKAKUKKO (2 pientä annosta)

Pohja
70 g voita
0,3 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
1,3 dl ruisjauhoja

Täyte
2-3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
0,3 dl sokeria


Paistaminen: 175 astetta, 35-40 minuuttia


Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Säästä taikinasta noin 1/3 kansia varten. Painele muu taikina vuokien pohjalle ja reunoille.

Sekoita mustikoiden (jäisten tai sulaineiden) joukkoon huolellisesti perunajauho ja sokeri. Lisää kulhoihin. Älä laita laita täytettä taikinan yläreunoihin asti. Jaa lopputaikina kahteen osaan ja painele tai kauli siitä kannet ja nosta ne täytteen päälle.

Paista mustikkapiirasia 175 asteessa noin 35-40 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut kunnolla väriä.

Tarjoile haaleana esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti