Nauttikaa!
DEATH BY CHOCOLATE
Taikina:
150 g voita
200 g suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1 dl crème fraîchea
Kuorrutus:
100 g suklaata
0,5-1 dl kermaa (riippuen siitä kuinka vahvaa kuorrutteesta haluaa)
Paistaminen: 175 astetta, n. 50 min
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyeksi vaahdoksi (vatkasin käsin vain hetken). Lisää suklaa-voisekoitus ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää crème fraîche. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan.
Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kakun kuuluu olla kostea sisältä. Kumoa jäähtyneenä alustalle.
Sulata suklaa kuorrutusta varten. Lämmmitä kerma kattilassa kädenlämpöiseksi ja sekoita suklaan sekaan. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille, jos suklaata riittää. Koristele vielä, jos haluat. Tarjoa huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti