maanantai 12. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän perunagratiini (eli kermaperunat)



Jatkoimme alkupalasalaatin jälkeen itsenäisyyspäivänä pihvin kimppuun pitkästä aikaa ja lisukkeena söimme erinomaisen maukkaita perunoita. Tuntuu ehkä hieman hölmöltä jakaa täällä perunagratiinin eli ihan siis niiden "tavallisten" kermaperunoiden ohjetta, mutta kun tämä oli vain jotenkin niin hyvää. Ehkä se johtui siitä, että yleensä en laita sekaan voita tai salviaa. Suosittelen kokeilemaan. Pihviä koristi muuten myös itsetehty maustevoi.



PERUNAGRATIINI (noin 4 annosta)
noin 600 g jauhoisia perunoita
1 dl kermaa
1,5 dl maitoa
n. 1 rkl voita
suolaa
pippuria
kuivattua salviaa
1,5 dl raastettua Emmentalia

Paistaminen: 180 astetta, noin 50-60 minuuttia

Pese ja kuori perunat sekä viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerma ja maito.

Laita perunaviipaleet kerroksittain vuokaan, ja ripottele kerrosten väliin suolaa, vastajauhetta pippuria ja kuivattua salviaa. Kaada lopuksi päälle kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja voinokareita.

Paista 180-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin. 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä!

    VastaaPoista
  2. No hyvä että tällaiset tavisruoatkin vielä kelpaavat:D Hyviltä näytti myös sun piparkakkuleipomukset!

    VastaaPoista