perjantai 9. joulukuuta 2011

Erilainen tomaatti-mozzarellasalaatti


Täällä ruudun toisella puolella on eräs huonosta omatunnosta kärsivä bloggaaja, joka ei ole jaksanut latailla kuvia koneelle, että olisi voinut tehdä joitain päivityksiäkin. Nyt on sentään ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa tiedossa täysin vapaa viikonloppu, joten toivottavasti ehdin kirjoitella juttuja varastoonkin hieman...:)

Itsenäisyyspäivää vietimme rauhallisesti kotioloissa nauttien hyvästä ruoasta ja tietysti myös hieman linnan juhlista. Alkupalaksi tein omaa suosikkisalaattiani -eräänlaista muunnelmaa perinteisestä tomaatti-mozzarellasalaatista. Tämä salaatti käy mielestäni kauniisti aseteltuna alkupalasta mutta myös pääruoan lisukesalaatista. Unohdin ostaa kaupasta "erikoissalaatteja" tätä varten, joten lautasella on ihan perinteistä ruukkusalaattia. Parhaiten tähän sopii mielestäni esim. tammenlehtisalaatin ja romaine-salaatin sekoitus. Salaattiin tuleva tomaattitahna muistuttaa hieman punaista pestoa, mutta on mielestäni paljon parempaa. Meille jäi tahnaa ja mozzarellaa hieman ylikin vielä, joten keittelin seuraavana päivänä niiden seuraksi pastaa. Siitäkin sekoituksesta tuli erinomaisen makuista!


TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI (noin 4 annosta)

1 prk (noin 140 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä sekä pullossa oleva öljy
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 rkl kapriksia vedellä huuhdeltuna
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
pippuria
erilaisia salaatinlehtiä noin 100-200 g
1 pussi mozzarellahelmiä, minimozzarelloja tai pallomozzarellaa pieninä paloina

Soseuta aurinkokuivatut tomaatit, basilika, kaprikset, viinietikka, valkosipuli ja 1,5 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tahnaksi. Lisää vielä joukkoon oliiviöljyä, jos tahna on liian jämäkkää. Mausta pippurilla.

Huuhtele ja kuivaa salaatit ja asettele lautasille. Laita salaatin päälle juustonpalaset sekä tomaattitahnaa nokareina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti