sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Juustoisaa kasvispiirakkaa



Yleensä en paljon tee suolaisia piirakoita, mutta nyt tuli tehtyä heti toinen lyhyen ajan sisällä. Tähän sovelsin aineksia, joita jääkaapissa oli jo valmiina ja jotka piti saada käytettyä. Lopputulos oli kyllä oikein maistuva! Lisäksi tein basilika-valkosipuliöljyä, jota tiputeltiin päälle tarjoilua varten. Kuvassa se on vielä piirakan vieressä pienessä dekassa, kun en kuljetuksen ajaksi viitsinyt laittaa sitä piirakan päälle sotkeutumaan. Nauttikaa!


FETA-KASVISPIIRAKKA

Piirakkapohja
täältä ilman sitruunankuorta.

Täyte
2-3 vartta kevätsipulia
2 kypsää tomaattia
10 vihreää oliivia
100 g fetajuustoa paloiteltuna
2 dl maitoa
100 g yrttituorejuustoa
3 kananmunaa
1,5 tl suolaa

Basilika-valkosipuliöljy
kourallinen basilikanlehtiä
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria


Paistaminen: 200 astetta 30 minuuttia (esipaisto 10 minuuttia)

Valmista pohja lohi-rucolapiirakan ohjeen mukaan. 

Lisää esipaistetulle pohjalle pilkotut kevätsipulit, siivutetut tomaatit, halkaistut oliivit ja paloiteltu feta.

Sekoita maito, tuorejuusto, kananmuna ja suola hyvin sekaisin ja kaada piirakan päälle. 

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tee paiston aikana basilikaöljy sekoittamalla ainekset keskenään sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää basilikanlehtiä, jos seos vaikuttaa liian öljyiseltä. Kaada tippoina uunituoreen piirakan päälle ja nauti!  

2 kommenttia: