tiistai 13. marraskuuta 2012

Appelsiiniset aprikoosi-suklaaherkut


 
Pikainen päivitys tiistai-iltaan, ettei päivitykset laahaa aivan mahdottomasti reaaliaikaa perässä. Pitäisi ilmeisesti lopettaa kutominen, että jäisi aikaa tähän bloggailuunkin. Näitä suklaisia herkkuja tein töihin syntymäpäivätarjottaviksi reilu kuukausi sitten, kun ei ollut liiaksi aikaa panostaa leivontaan. Nämä saa myös helposti gluteenittomiksi, kun korvaa kaurakeksit gluteenittomilla kaurakekseillä (kunhan kaura vain sopii kyseiselle keliaakikolle). Toiseksi tarjottavaksi tein omia ja nykyään myös monien muiden iki-suosikkeja karpalo-suklaakeksejä.
 
 
APPELSIINISET APRIKOOSI-SUKLAAPALLOT (Monelle herkkusuulle)
 
100 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
5 kaurakeksiä
0,5 appelsiiniä
0,75 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
 
Kuorrutukseen
0,25 dl tummaa kaakaojauhetta
0,25 dl tomusokeria
 
Hienonna aprikoosit tehosekoittimessa tai pilko hienoksi. Murskaa kaurakeksit. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
 
Kaada kerma ja palastellut suklaat kattilaan ja sulata suklaat kerman sekaan miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kaada kulhoon muiden ainesten kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi.
 
Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
 
Ota lusikalla suklaamassasta nokareita ja pyörittele ne nopeasti palloiksi, ettei suklaa ehdi sulaa. Pyörittele kaakaojauheen ja tomusokerin seoksessa.
 
Nosta suklaapallot vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.
 


4 kommenttia:

  1. Voi miten hienon näköisiä! Minä en ole tehnyt makeisia itse juuri ollenkaan, ei tule mieleenkään jostain syystä, mutta tämmöisiä taidan kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat minunkin makuun tarpeeksi helppotekoisia mutta silti maistuvia. Mitään suklaan temperointeja en esimerkiksi kyllä varmaan jaksaisi...

      Poista
    2. Tekisi mieli kyllä kokeilla sitä temperointia, vaikka ihan ilman, että pitäisi välttämättä onnistua, mutten tosiasiassa oikein edes ymmärrä mikä siinä on ideana ja tarkoituksena:)

      Poista
    3. Kyllä muakin on kiehtonut ajatus sen testaamisesta, mutta pitäisi varmaan ensin aloittaa sopivan lämpömittarin ja lastan (?) hankinnalla. Eikös siinä ideana ole se, että suklaasta ei tule harmaata tms. kun se jähmettyy uudelleen sulattamisen jälkeen(?). Monia kysymysmerkkejä näköjään:D

      Poista