maanantai 28. toukokuuta 2012

Raparperimehu



Keittelin tätä raparperimehua perjantaina äidin syntymäpäiväkakkua varten. Törmäsin tähän samaiseen ohjeeseen monessa muussakin blogissa , mutta itse löysin sen Sitruunamarengin blogista. Juomista ja kakkua varten laimensin hieman valmista mehua hieman vedellä. Pullon mitta-asteikostakin näkee, kuinka paljon valmista mehua syntyi näillä määrillä.

RAPARPERIMEHU

1 litra raparperia paloina kuorineen
0,5 litraa vettä
1 dl sokeria
0,5 sitruunan mehu

Laita pilkotut raparperit ja vesi kattilaan. Keitä hiljalleen puolen tunnin ajan. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri ja anna liueta. Lisää lopuksi sitruunanmehu. Siivilöi mehu ja jäähdytä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta :) voisinkin tehdä noista hurjaa tahtia kasvavista, oman maan raparpereistä mehuakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä ehdottomasti! Mua vain rupesi mietityttämään, että olisikohan jokaista raparperimehulasillista kohti pitänyt juoda lasi maitoa. Itsehän en siis maitoa ole ikuisuuksiin juonut, mutta ainakaan vielä ei munuaiskivet tunnu vaivaavan...;)

      Poista