perjantai 13. toukokuuta 2011

Kuorrutettua fetajuustoa



Julkaisin tämän tekstin jo eilen (jos joku sattui huomaamaan) mutta Bloggerissa on ollut joitain ongelmia, joten kaikki keskiviikon jälkeen tehdyt päivitykset ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Täytyypä siis kirjoitella sama juttu uudestaan.

Idean tähän postaukseen sain parin vuoden takaisesta ravintolareissusta, jolloin viereiseen pöytään kannettiin herkullisen näköistä salaattia, jossa oli jollain tavalla leivitettyä ja paistettua fetajuustoa. Annos tuli jostain taas mieleeni pari päivää sitten, ja päätin testata vastaavanlaista toteutusta seesaminsiemenillä, kun niitä en saa jostain syystä yrittämälläkään loppumaan keittiönkaapista.

Kokeilin siemenillä kuorruttamista sekä vehnäjauhojen ja kananmunan avulla että pelkän kananmunan avulla ja molemmilla tavoilla tuntui toimivan hyvin. Paistovaiheessa ehkä ne juustot, jotka oli käsitelty myös vehnäjauhoilla pitivät pintansa paremmin, eli siemeniä ei pudonnut niin paljon. Tein neljä palaa 200 gramman fetasta (Patros), koska ajattelin, että isompia paloja on helpompi käsitellä, mutta varmasti esimerkiksi kuusi palaa onnistuu myös hyvin. Juuston kääntämisessä pannulla oli muuten kätevää käyttää kahta ohutta lastaa yhden sijaan.

Feta maistui omasta ja koekaniinin mielestä oikein mainiolta ja toi mukavaa vaihtelua perinteiseen fetasalaattiin (ja sainpa taas niitä seesaminsiemeniäkin vähän kulutettua).


SEESAMINSIEMENILLÄ KUORRUTETTU FETA

200 g fetajuustoa
(vehnäjauhoja)
1 kananmuna
seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen

Leikkaa feta neljään yhtä suureen palaan. Laita erillisiin kulhoihin vehnäjauhot, haarukalla vatkattu kananmuna sekä seesaminsiemeniä. Kieritä jokainen juustonpala ensin jauhoissa, seuraavaksi kananmunassa ja lopuksi seesaminsiemenissä.

Laita paistinpannu kuumenemaan ja peitä sen pinta kokonaan öljyllä. Paista jokaista fetapalaa kahdelta puolelta kuumalla pannulla noin 1 minuutin ajan (per puoli), kunnes siemenet saavat hieman väriä ja juuston pinta pehmenee.

Tarjoa lämpimänä salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti