sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Mausteinen porkkanakakku



Nyt oli taas se aika vuodesta, kun allekirjoittaneen alkoi tehdä suunnattomasti mieli porkkanakakkua. Tällä reseptillä tulee mukavan mausteista ja pehmeää porkkanakakkua, niin kuin porkkanakakun mielestäni kuuluukin olla. En laita yleensä perinteistä voi-tomusokeri-Philadelphia-kuorrutusta, koska meidän taloudessamme 50% ei siitä pidä, joten olen kehittänyt hieman raikkaamman vaihtoehdon rahkasta, tuorejuustosta ja tomusokerista. Toimii.

Samaa taikinaa voi muuten myös oikein hyvin paistaa muffinssivuoissa. Paistoaika on tällöin vain hieman lyhyempi ellei jopa sama.

Porkkanateema saattaa myös jatkua seuraavan kerran, mutta sen jälkeen tulee sitten toivottavasti jokin muu pääraaka-aine esiin.


MAUSTEINEN PORKKANAKAKKU (uunipellillinen)

Pohja
6 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
6 tl kanelia
2 tl kuivattua inkivääriä
9 dl porkkanaraastetta
300 g sulatettua voita

Kuorrutus
1 prk vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1,5 dl tomusokeria (oman maun mukaan)

Päälle
(Hassel)pähkinärouhetta

Paistaminen: 200 astetta, 30 minuuttia

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita varovaisesti.

Kaada taikina korkeareunaiselle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Varmista pohjan kypsyys hammastikulla.

Valmista paistamisen aikana kuorrutus sekoittamalla vaniljarahka, maustamaton tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää kuorrutus kunnolla jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai nonparelleilla (Huom. värillisistä saattaa liueta väri kuorrutteeseen).




4 kommenttia:

  1. Rupes tekeen ihan sairaasti mieli porkkanakakkuaa ! Ihanan näkönen.

    VastaaPoista
  2. No sittenhän sitä on tehtävä!:D

    VastaaPoista
  3. Löysin Pastanjauhajien kautta tänne blogiin, porkkanakakkua alkoi heti tehdä mieli:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun löysit blogiini! Olenkin joskus ohimennen käynyt myös sinun blogissasi. Äkkiä vain porkkanakakkua leipomaan...:)

    VastaaPoista